Home » » Ranking blog pun boleh naik ke?

Ranking blog pun boleh naik ke?



Apa khabar semua??aku tengah happy ni...sebab baru jew habis buat perbentangan kaunseling individu tadi..fuhh lega giler..abis satu kerja..sebab banyak lagi kerja lain yang menanti*penat*..huu..haa bukan ni main point aku sebenarnya..cuma aku nak tanya korang..Alexa Ranking ni boleh naik jugak ek??

Sebenarnya,bila buka jew blog aku suka tengok rank blog aku sekarang ni..yela, nak tengok jugak blog aku sekarang ni nombor berapa kan..pastu aku terkejut giler tengok ranking menaik..semalam aku tengok 599 676..tapi hari ni 601473..huhu..makin naik ranking aku..padahal sebelum ni tak pernah naik taw..selalu turun jew..*sedey betol*

Bila diingatkan balik..baru aku perasan, rupanya aku jarang update blog sangat sekarang ni..sebab tu ranking tu naik balik..hurmm..bukan nya tak nak update tapi dah busy sangat kan..nak wat camne. Tulah aku selalu buat segmen supaya blog aku ni selalu jew ada orang singgah..*walaupun tak ramai..huhu*

Sekarang baru aku tahu..rupa-rupanya update blog selalu pom boleh turunkan ranking blog...*korang rasa camne??*Kalau camtu lepas ni kena update selalulah kan*korang pom jangan lupa bacer taw*..hehe..ok lah..baterry laptop aku dah sikit ni..daa

p/s: korang pom sama macam aku gak ke???*konfius betol pasal ranking ni*

9 comments

3 December 2012 at 20:21

kamu di tag hehe


http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-nelly.html

3 December 2012 at 21:18

berapa ramai org tgk blog kita..mcm tu la ranking kita...

4 December 2012 at 06:17

mmg selalu berubah2 ranking kat alexa tu...huhu

PS: sy punya blog asyik ranking juta-juta je... :(

4 December 2012 at 07:18

alexa rank boleh turun dan boleh naik...
dan turunnya alexa rank ada kaitan juga dengan jumlah post setiap hari..
makin kerap post entri, makin turunlah alexa rank...
bilangan pengunjung pun ada pengaruh juga rasanya...

tapi yang kak pasti, bilangan entri setiap hari memang boleh bantu turunkan alexa rank.. :)

4 December 2012 at 08:11

rank alexa boleh turun dan naik..

4 December 2012 at 08:11

rank alexa memang boleh naik dan turun.

4 December 2012 at 08:13

dalam b.melayu kalau ranking menaik tu maknanya nombor makin kecik. ranking menurun nombor makin besar.

katakan ranking lama ialah ke-5, ranking baru ialah pertama.

maka, akan disebut NAIK 4 anak tangga menjadikan dia di tempat pertama. bukan turun.

kan?

4 December 2012 at 08:16

@Ibnuismaini Ismail
haha...sy pham mksud awk...sy pom konfius nak tulis trun ke naik..huhu...tq tegor

4 December 2012 at 16:38

Semakin turun semakin cantik,http://www.arsnstudio.com/kelebihan-wordpress/

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^