Home » » Nasi Ambeng best!!

Nasi Ambeng best!!



Halluuu..nasi ambeng here!!muahaha..siapa orang jawa kat sini*cepat ngaku*..nasi ambeng ialah makanan tradisi orang jawa..dalam hidup aku yang sudah berumur 21 tahun ni..isnin yang lepas baru aku dapat rasa kelazatan nasi ambeng ni*yela,kite ni bukan orang jawa*..hihi....

Aku termakan nasi ambeng ni pom sebab kos aku ada buat program buka puasa ramai-ramai dan diorang order nasi ambeng...kalau tak, memang tak terasa lah aku nak makan nasi ambeng ni...huu...tapi secara jujurnya nasi ni memang best,lazat,enak hingga menjilat jari..*pinjam trademark KFC jap*..hee

Banyak bahan yang digunakan dalam pembuatan nasi ambeng ni..macam nasi kerabu gak lah..cuma bahan nye jew lain..antara bahan yang ada ialah nasi, ayam, mee, kelapa goreng, sohun, tempe..tapi hari tu tempe tak ada, diorang gantikan dengan empeyek..but still delicious...yum3..

Siapa yang beketurunan Jawa tuh sure diorang akan kata nasi ambeng lah paling sedap, tapi kalau tanya orang terengganu dengan kelantan konfemlah cakap nasi kerabu n nasi dagang tu sedap kan???yang pasti bagi aku semua nasi tradisi ni memang sedap*okay, puas hati?*..dah jangan gaduh-gaduh lagi yew...^^

nasi ambeng dari dekat

kemeriahan majlis buka puasa

masa ni tengah tak sabar nak makan..yummmyy

nasi ambeng memang best..*tengok aku senyum tuh pom dah tau kan*..hihi

p/s: siapa nak belanja aku nasi ambeng lagi???*pm me k*..hahaha




11 comments

12 December 2012 at 04:34

wuuu .~
cam sedap tapi tak pernah makan .~

12 December 2012 at 06:11

lama dah xmakan....sedapnya...

12 December 2012 at 07:04

ermmm..dap dap dapnya..jarang jumpa nasik nikan..

12 December 2012 at 07:14

wah tgk muka dah tahu tak sabar nak makan...kan?

12 December 2012 at 08:00

owh..igt nasi ambeng nih dr kwasan timur..x rupanya..=D

x pernah rasa lg mcm mna nasi ambeng nih..huhu..

done nuff..
resort world genting..=)

13 December 2012 at 07:39

SEDAPNYE....follow u :) http://yieweezer5915.blogspot.com/2012/12/segmen-aku-gila-blog.html

13 December 2012 at 11:54

eh eh...sudah tukar header lg...dan widget2 pun dah lain...hehe cantik...

13 December 2012 at 21:09

yes.. akak pun orang JAWA..
kan akak dah ngaku kan..
Nasi Ambeng paling akak suke mkn dengan Ayam Penyet tu !!
setalam tu , akak punye !!

14 December 2012 at 05:12

macam menarik!!! terliur pulak... hahaha...

15 December 2012 at 06:12

lama dah tak makan nasi ambeng ni... teringin pula..

16 December 2012 at 09:29

haha..nasi ambeng.. 2nd tyme aku makan..

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^