Home » » Laptop rosak bila diformat??

Laptop rosak bila diformat??



Laptop rosak..laptop kena format..skrin laptop rosak perkara biasa bagi si tukang blogger kan..hee..sebenarnya sebab dah dua hari aku tak update blog disebabkan latop aku buat hal. Buat hal macam mana?tiba-tiba jew icon kat window hilang..huu...*sedey sangat masa tuh*..padahal baru setahun aku dengan laptop tercinta ni...nama laptop kesayangan aku ni DELL...^^

Tanpa buang masa..aku terus hantar kat kedai untuk baiki laptop aku ni..dalam masa sehari jew laptop aku dah siap dibaiki..rupa-rupanya kena format..mulanya risau jugak sebab tak pernah lagi kena format sebelum ni..jadi aku yang gatal mulut ni tanyalah kat tuan kedai tuh..sebenarnya kalau kita format laptop kita ni, lama-lama nanti laptop kita cepat rosak ke??tuan kedai tuh cakap..kalau format selalu memanglah rosak..tapi student macam aku ni*blogger lagi*..setahun sekali tuh dah ok lah kalau kena format*lega aku mendengarnye*

Sebelum ni kawan-kawan aku cakap...kalau format laptop menyebabkan laptop senang rosak..betol cakap kawan aku tuh..cuma jangan format selalu..dan bergantung jugak kat atas pengguna tuh..kalau jarang guna memanglah tak payahlah format bagai kan..tapi kalau selalu guna macam aku ni kenalah berhati-hati..*take note k*..hee

Sekarang laptop aku dah sihat..dan makin laju...hehe..*suka giler*..terhapuslah semua virus yang mengganggu laptop aku sebelum ni*padam muke si viruss*..lepas ni aku perlu guna laptop dengan lebih cermat lagi.

p/s: bila laptop rosak..memang rindu sangat kat blog..laptop dan blog tak boleh dipisahkan..heee

12 comments

7 December 2012 at 00:58

laptop husna x pernah kena format lg..

ada yg ckp letak antivirus x payah nak kena format bagai..=)

7 December 2012 at 01:10

@fatin amalina husna
tapi sy da letak kasperky..xtaulah npe lptop mslah lg.huu..

7 December 2012 at 01:21

hehe bestnya laptop makin laju hehe din x pnah fomat lagi :D

7 December 2012 at 01:22

laptop niera ni pun dah mula menunjukkan protes. nak kena bawak jumpa doktor. hmm. mahal tak harga ? maklumlah tak pernah gi kedai utk format. hee :D

7 December 2012 at 01:32

@D i n
bguslah xprnah kene frmat lg..huu

7 December 2012 at 01:33

@aisyah humaira'
xmahal sgt pom..sy g kedai kat pkp tuh hew..lam rm30 cmtu lah

7 December 2012 at 02:02

@nabila biela ohh, ok tq :)

7 December 2012 at 02:26

Format selalu akan cepat rosakkan komputer adalah MITOS semata-mata. Tidak benar.

7 December 2012 at 03:05

erk...tak tau la plak kalau format laptop boleh cepat rosak...biasa kita format kalau dah tak boleh nak selamatkan lagi dah windows-nya...tapi kalau harddisk mmg lah akan terjejas sedikit fizikalnya kalau banyak kali format...

7 December 2012 at 04:19

kalau selalu format, laptop memang cepat rosak... so, format bila betul2 terpaksa aje... :)

7 December 2012 at 05:26

laptop ayie pun letak kasperky tapi masa mula2 bukak laptop nak tunggu hijau leceh jugak kan

7 December 2012 at 18:55

la..yeke?? saya baru tau ni..rupanya selalu format pun boleh rosak rupanya

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^