Home » » Bila fikiran dah buntu

Bila fikiran dah buntu



Taip laju-laju kat sini sebab terlalu banyak lagi assignment yang perlu dihantar minggu ni..fikiran aku sekarang ni dah tak tahu nak cakap macam mana lagi...sampai dah tak ada mood nak buat*ni tengah cari mood lagi ni*..huu...acilah kan, nak lepas perasaan jap dekat belog ni haa..

Bila fikiran korang dah buntu korang selalu buat apa ek?tengok citer?shopping?gosip?? or ada apa- apa lagi yang aku tertinggal?hee..kalau aku, kalau fikiran dah tak boleh fikir, aku suka tengok running man...hee..tapi dengan aku sekarang ada satu episod jew lagi aku tak, so kena simpan dulu..lepas abis buat keje baru boleh tengok...*nak reward diri sendiri*

Kawan-kawan aku kat rumah ni hah same jew dengan aku, tapi ramai jugak yang suka dengar lagu kalau stress sangat kan??tapi kalau lagu tu lagu sedih??*bertambahlah stress tu kan*..hee..tu lah aku tak suka sangat dengar lagu tyme stresss..tyme hepy tak pew...^^

Sememangnya aku stress sikit minggu ni..dahla banyak keje lepas tu banyak pulak kelas ganti..adoiii...malam esok dan malam lusa full dengan kelas ganti..abis tu bila aku nak buat keje ni???*nampaknya tak tidow malam lah malam ni yew*

Setiap orang ada cara tersendiri nak hilangkan stress diorang kan...tapi aku memang tabik lah siapa yang nak hilangkan tekanan dengan memabaca Al-Quran...huuu..memang bagus sangat-sangat...hati memang jadi tenang dan beban yang berat akan terasa ringan*try lah kalau tak percaya*..hee

Okay..dah!cukup setakat ni sahaja untuk hari ni...engat satu benda lagi..apa-apa pun yang kita buat, jika kita utamakan cara yang diajarkan dalam Islam...kita tak kan pernah rasa terbeban dengan masalah kita ada atau alami...*pesanan untuk diri sendiri*...

p/s: doakan agar semua urusan aku minggu ni berjalan dengan lancar...=(





3 comments

17 December 2012 at 06:10

pg keluar lepak kedai mamak pon boleh ilangkan stress jugak....

17 December 2012 at 17:09

wahh..alangkah bagusnya kalau terapi stress menggunakan bacaan al-Quran..=)

husna asyik dgn lagu je..=(

18 December 2012 at 12:23

saya kalau stress, saya akan tidur.hehehe

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^