Home » , » Berblogging untuk apa?

Berblogging untuk apa?



Hai..hai..hai...weiii rindu giler kowt kat blog aku ni..hee sowi yew lama tak update..biasalah orang busy kan...hehe..banyak keje sangat minggu ni...hari minngu ni pom tak boleh duduk diam gak..siang tadi pergi melaka..buat survey untuk lawatan assgment nanti...boleh dikatakan aku ni busy women lah sekarang..^^

Eh aku nak tanya sikit boleh??korang berblog untuk apa yew??hurmm ramai jugak yang tanya aku kenapa aku berblog..tapi aku just cakap aku buat blog sebab suka-suka...sebenarnya ada sebab tersendiri aku buat blog ni....*tapi yang pasti bukan untuk glamorr yeww!!*

Sebenarnya dulu aku suka bace blog orang..blog yang biasa aku baca ialah blog kak intanurfatehah dengan blog akak yuyu..aku suka baca kisah hidup diorang dan cara diorang tulis memang menarik..hee..kira nye aku memang tertariklah..dan tiba-tiba aku teringin nak ada blog...*biasalah..orang ada kita pom nak ada jugak kan*..

Sekarang bila dah ada blog,baru aku tahu seronok sangat rupanya ada blog ni*korang rasa camtu tak?*..sebab aku boleh kenal dengan kawan baru..dan aku dapat share citer hidup aku dengan orang lain..*tapi tak semualah*..yela tak kan lah semua pasal diary hidup kita nak citer kat orang kan??yang boleh di citer tak apa lah...*secret no way!!*..hehe

Aku ni blogger baru..jadi kalau korang tengok aku ada buat apa-apa yang salah dalam aku berblog ni..korang tegurlah aku yew..yelah kita ni kan manusia biasa..hee*ayat lapuk kan*..haha..tapi aku seriess taw..tegor jew aku*aku sporting..kwi3*

p/s: korang berblogging untuk apa pulak yew?hee...sama tak dengan aku?^^,




22 comments

1 December 2012 at 07:32

Biasalah student mesti busy. Akak pun pernah melaluinya. Kekadang bila assignment melambak. Aduh! Memang risau sampai tak sempat nak makan.

Hurmmm... Pasal kenapa berblogging? Banyak sebenarnya. Yang pasti bukan untuk glamor. Kalau glamor pun tak salah. Heeee. Perasan, ada hati nak glamor.

Tapi, nawaitu sebenar akak berblogging adalah untuk berkongsi info. Pasal duit pulak. Kalau ada rezeki daripada Nuffnang apa salahnya.

1 December 2012 at 07:40

blog untuk dapatkan duit...hehe..tp xpernah dapat..

1 December 2012 at 07:56

Antara peraturan dalam berblog, awk kena baca blog saya, baru betul. hehehe.

Saya berblog untuk share apa yg saya rasa, pada awalnya. Skrg lebih kepada share hobi dan minat. ^_^

1 December 2012 at 08:30

saya ada di melaka.. hehe. tujuan kita ni sama sahaja.. ^_^

1 December 2012 at 09:17

haha menarik soalan ni...sy sama mcm fendi...sebab utama berblog ialah untuk dapat duit...tapi baru lg berblog, jadi sy anggap ini sebagai satu latihan utk blog yg akan dtg yg lebih menumpukan utk mendapat trafik dan memasang adsense...

selain dpd tu, tujuan kedua berblog ialah utk memperbaiki mutu penulisan sy yg teruk disamping cuba meluahkan apa yg terbuku di hati (alasan ini pernah sy tulis di entri pertama blog sy...)

tapi tak sangka pulak komuniti blogger di malaysia ni agak berbeza...kita lebih kepada bersosial dalam blog...kena cari kawan/geng blog...kemudian dari situ baru boleh dapat trafik...dari adanya trafik baru boleh dapat pembaca (maklumlah trafik dari kawan2 ni kdg2 sebahagiannya tak baca sgt)...

kalau blog luar rasanya komuniti mereka hanya dalam niche yg sama...tapi baguslah di malaysia org tak kisah sgt pasal niche ni...yg lebih penting hubungan silaturrahim...betul tak?

1 December 2012 at 10:00

dulu berblog untuk sharing tipsdan tuto skrg pun sama hehe :D

1 December 2012 at 19:57

blogging tuk hilangkan bosan.
sis pun dulu mula2 berblogging sebab baca blog org gak.hehe

1 December 2012 at 23:27

Salam. NIce blog! Saya berblogging sebab saya nak berkongsi tentanag perkara yg berlaku pada semua manusia dalam menempuh perjalanan sebagai seorang hamba. Ececeh, dah sama nama blog sy la plak. Jemput sinnggah ya.

deanridzwan.blogspot.com

1 December 2012 at 23:57

samalah kita..hehe..

2 December 2012 at 06:54

berblog kerana minat dan hobi. utk suka suki. :)

3 December 2012 at 08:16

berblog sebab suka merepek.. dan suka menulis... :)

3 December 2012 at 19:46

@Fizalinolie
glamor tu satu bonus

3 December 2012 at 19:47

@Fendy
haha..samelah kte

3 December 2012 at 19:48

@Ibnuismaini Ismail
ok..nti ade mse kte bace ea

3 December 2012 at 19:48

@Mohd Lokman Bin Ramli
genglah kte ek..hehe

3 December 2012 at 19:49

@Hatimi Tahirruddin
betol2..huu

3 December 2012 at 19:49

@D i n
waa hebat,,kte nk wat ttor xpndai..huu

3 December 2012 at 19:50

@nik ros
kte same lah..hee

3 December 2012 at 19:50

@RidzDean Al-Islam
owh..ok

3 December 2012 at 19:50

@hazanis
same2..^^

3 December 2012 at 19:51

@miz ruha
haha..akak2

8 December 2012 at 17:01

hy

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^