Home » » 5 Faedah berblogging

5 Faedah berblogging


Eh ada yang cakap belakang yang ada blog ni tak dak faedah yew??meh cini nak habaq sikit faedah berblogging ni...*biar tutup rapat mulut bucuk tuh*..heee

Diary hidup
Aku tak suka tulis diari ni..tapi aku suka tulis dalam blog pasal kehidupan aku..beza antara diari buku dengan diari online ni, kita boleh share dengan orang lain pasal kehidupan harian kite, diari buku tak boleh...dan kite selalu tulis bertapis dalam blog ni kan*takut orang kutuk kan*..hee..kalau diari buku tuh macam-macam kita umpat orang...bila ada orang lain terbace..kan dan dah katoi!!...maknanya..diary blog ni lebih hebat dan mantop...kwi3

Buat duit
Ramai jugak yang berblogging sebab nak kejar duwittt...yeke?*yang pasti bukan aku*..hehe...tapi ok lah...kiteorang boleh buat duit dengan blog...dengan pasang iklan sana sinung dalam blog ni..yang tak ada blog tuh..apa ade??*ouppss sowi kalau terasa*..si mulut laser tengah berbicara..^^V

Sebarkan dakwah
Dalam blog pom boleh berdakwah??ofkoslah cik kak oi...tu semua terpulang atas blogger tu lah pulak kan..tapi kalau macam aku ni...ade jugaklah aku masuk kan unsur-unsur dakwah sikit-sikit*lama-lama nanti jadi bukitlah kan*..kwi3...aku letak dalam label makanan rohani...jemput bacer^^

Kenalan baru
Berkawan biar beribu..bercinta biar.....?isi sendirik..so aku ambek peluang ni untuk kenal lebih ramai kawan....best dapat kawan ramai-ramai ni...banyak perkongsian yang kita dapat taw...tak rugii...so apa lagi...jom-jom buat blog..*aik tibe-tibe*..muahaha

Kahwin cepat
Kenapa tiba-tiba ada pasal kawen??haha...weii tentulah cepat kawen, sebab manelah tahu anak orang kaya+hensem terbacer blog kite..n terus terppikat kat kite..wowww...tak anak orang kayer pom..blogger lain kew jadilah...*ade unsur kedongengan kat sini*...haha..*yang last ni aku reka citer okay*..dah pergi main jauh-jauh..hiiii

p/s: ada lagi faedah yang aku tertinggal?okay para blogger femes memes sekalian...sila bagitau apa lagi yang aku tertinggal...


6 comments

27 December 2012 at 09:52

mmg bagus (: merapat kan silratulrahim sesama insan kan... (:

27 December 2012 at 10:33

yang last sekali tu memang xboleh bla..
sakit usus iolss gelak tauuu..

from ::Arkitek Hati::

27 December 2012 at 13:49

Antara faedahnya leh kawen cepat? ha3. tak terpikir lak.

27 December 2012 at 21:26

kalau nk cakap pasal kelebihan berblog nih bnyak sebenarnya kan..=)

tp diri sendiri yg merasai kepuasannya..=D

28 December 2012 at 01:45

haha yg last sekali tu ialah harapan penulis kan? hihi...

28 December 2012 at 04:16

Yang last sekali tu pom boleh!!!!! Hahahaa....

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^