Home » » Siapakah jodoh kita?

Siapakah jodoh kita?


Pernah tak korang tertanya-tanya, siapa jodoh korang??tak pernah?*jangan nak bohong yew*..hee..aku selalu tertanya-tanya dan selalu tanya kawan aku gak..siapalah agaknya bakal pasangan kita nanti ek??baik ke dia,hensem ke,rendah ke tinggi??solat tinggal ke tak??family dia macam mana??huh banyaknya tanda tanya kan..yela..kita bukan just kawen dengan dia,malah dengan family dia sekali taw.

Masa sekolah dulu, ustazah aku selalu pesan..kalau kita jodoh yang baik kita kenalah jadi baik dulu...*ni perangai macam apa,nak yang baik-baik*..tapi memang fitrah manusia nak kan yang baik-baik kan..kalau tak cayer tanyalah lelaki yang kurang baik kat luar sana..konfem diorang nak yang baik-baik..*adoii sapelah nak perempuan yang tak baik kan*..

Kata ustazah aku lagi..mulai sekaranglah kita perlu berdoa supaya kita mendapat jodoh yang baik-baik...sepatutnya dari kecil lagi kita berdoa taw..tak kiralah kita ni kawen bila, doa untuk mendapat jodoh yang baik tu harus dilakukan*doa kan senjata orang islam*..

Jodoh maut semuanya rahsia tuhan...apa yang boleh kita lakukan ialah berdoa...semoga Allah berikan kita jodoh yang baik seprti yang kita mahukan*InsyaAllah, Allah tak pernah mengecewakan kita*...yakinlah...dan teruskanlah berdoa..^_^

p/s: Bila dah berdoa untuk jodoh, jangan lupa doakan juga sahabat kita di Gaza sana..

7 comments

23 November 2012 at 06:30

Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 926 .

Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

From: Fariz Reza [Dot] Com

23 November 2012 at 06:34

jodoh ni memang kita tak tahu.. harap2 dapat yang dapat memahami dan sama-sama membahagiakan rumahtangga

23 November 2012 at 06:39

Ye dik, kalau citer pasal jodoh ni..mmg kita x kan tahu smp kita bertemu dgn jodoh kita tu.. sedangkan tanpa kita sedar mungkin kita pernah bertemu dgn jodoh kita sebelum ni..dan kita tidak mengethuinya sampai lah saat kita di pertemukan semula (^__^)

23 November 2012 at 06:42

betol tu kak...^^,

23 November 2012 at 08:56

kalau dah jodoh terima sahaja apa adanya...yg kurang boleh topup yg lebih boleh share...

23 November 2012 at 10:34

Salam. Memang benar laki yang baik untuk perempuan yang baik. Tapi, mengikut pandangan saya jika pada waktu ini kita lihat kebanyakkannya salah seorang daripada pasangan yang dah bernikah itu pasti ada yang baik dan pasangannya yang kurang baik. Betul tak? Nak tahu kenapa? Ini adalah pandangan saya, sebenarnya ada hikmah di situ yang Allah berikan. Hal ini berkemungkinan Allah ingin memberikan hidayah melalui perantaraan pasangan yang baik tersebut kepada pasangannya yang kurang baik tersebut. Jadi sama-samalah kita ubah pemikiran kita supaya janganlah kita menepikan golongan yang kurang baik ini malah berikanlah mereka tunjuk ajar kerana mereka juga mahukan petunjuk dari Allah dan kita semua. Tetapi! ingatlah sesungguhnya Allah menggalakkan kita memilih pasangan kita yang baik-baik. Wallahua'alam.. Entri yang sangat baik dan terima kasih.

24 November 2012 at 02:56

tertanya-tanya juga siapa jodoh kak.. ^_^
masa kat sekolah dulu pun ustazah cakap, nak suami soleh bukan doa bila dah besar.. dari kecik2 ni dah kena doa...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^