Home » , » Sabar Menanti

Sabar Menanti



Penantian memang pahitkan...*peria pun tak sepahit tuh*..huu..dalam hidup kita ni,macam-macam kita nak,yang semua kita nak semua baik-baik..yela siapa nak benda yang tak baik..lumrah manusia ingin menjadi baik dan nak kan terbaik dalam hidup.

Teringat kata-kata prof aku masa dalam kelas kaunseling tadi, beliau cakap kita hidup ni kenalah selalu bersyukur dengan apa yang kita ada sekarang, semakin kita bersyukur semakin Allah menambah nikmat untuk kita..yakinlah,Allah tahu apa yang terbaik untuk kita.

Menanti kebahagiaan memerlukan kesabaran yang tinggi. Ketahuilah Allah amat sayang dan suka kepada orang yang sabar. Allah sering menguji hambaNya yang Dia sayang. Allah uji kita bukan sebab Dia benci atau marah dekat kita cuma Dia nak tengok sejauh mana iman kita.

Sejak akhir-akhir ni banyak betol ujian dalam hidup aku ni...macam-macam lah,dengan assignment yang berlambak..hurmm memang busy woman lah aku sekarang ni..heee..*busylah sangatkan sampai boleh update blog*...adoiii yela sebab aku dah lama tak update blog...winndu lol....

Senang jew bila bagi nasihat kat orang kan?tapi bila kita sendiri ditimpa ujian,terasa berat beban yang nak dipikul tuh..aku sekarang ni cuba jadi seorang yang kuat dalam apa pom ujian yang datang..ya!!aku mesti jadi kuat..sebab Allah tak suka orang yang cepat putus-asa.

Panjang pulak aku beleter pulak aku malam ni kan...kesimpulannya aku nak cakap, aku sedang sabar menanti kebahagiaan*apa ek??pikir sendiri...hehe*...mungkin lambat lagi tapi aku tetap akan sabar menanti...
p/s: Orang cakap penantiaan tuh satu penyeksaan, tapi bagi aku penantian membuat aku lebih matang ^_^

7 comments

8 November 2012 at 08:35

setiap yang pahit tu, pasti akan ada manisnya pada akhirnya... trust Allah, believe in Allah... hanya Dia tahu apa yang baik dan apa yang buruk untuk kita...

8 November 2012 at 09:14

like above's comment..hehehe

boleh tak camtu?

teruskan menanti :)

8 November 2012 at 09:20

@Mk Syahir
boleh x ek..jap nak pkir...hehe

8 November 2012 at 17:31

nak pikir jap..

8 November 2012 at 19:22

hehe..penantian apa lar agaknya ea??

9 November 2012 at 01:09

sabar menanti... :)

11 November 2012 at 18:45

yesss, penantian buat kita jadi matang :D

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^