Home » » Aku dah maafkan dia

Aku dah maafkan dia




Pertama kali dalam hidup aku susah nak maafkan seorang hamba tuhan ni. Padahal bila difikirkan balik,salah aku sebenarnya*dia pulak mintak maaf*..pelik betol kan. Walaupun dimulut aku menafikan yang aku tak kan maafkan dia sampai bila-bila..tapi sebenarnya aku nak dia tahu yang aku dah lama maafkan dia...sebab semua yang berlaku adalah salah aku sendiri.

Kalau diikutkan hati ni, nak jew aku sepak-sepak dia..tapi bila ikut akal aku rasa semua tuh buang masa jew..yela,bila dah sepak aku dapat apa??dapat dosa lagi adalah kan*cuba sedapkan hati*..nak berkawan balik??tak boleh kowt...*sebab hati dah tertutup*

Sejujurnya aku memang dah maafkan ko...ciyess aku dah maafkan..sebab aku nak jadi orang yang kuat. Macam dalam hadis nabi cakap, orang yang paling kuat bukanlah orang yang selalu menang bila bergaduh, tapi orang yang paling kuat ialah orang yang pandai kawal marahnya..dan aku pom tak nak jumpa ko kat akhirat nanti..*tu jew sebabnye aku maafkan ko*.

Memaafkanmu memang sukar buatku,
Kesalahanmu terlalu besar bagiku,
Jika memaafkanmu dapat menenangkan hidupku,
Aku rela memaafkan daripada aku terus berdendam.

p/s: Susah betol jadi seorang cool ni kan..tapi apa pom yang berlaku hidup perlu enjoy!!!..^_^




11 comments

13 November 2012 at 03:36

mmg susah nak maafkan smbdy yg made a big mstake kat kite. xpe. Allah lebih tahu salah siape. maafkan dye.
actually wda pn ade prob nk maafkn seseorg ni. dlm trial jgk neyh.haha

13 November 2012 at 03:40

selamat bersegmen ye..good luck :)

13 November 2012 at 03:42

ehh..salah komen..hahahaha ni bahana bukak banyak tab :p

bagus lah saling bermaafan sempena depabali ni..ehh? :p hehehe

13 November 2012 at 03:47

pernah jumpa org mcm ni..dya maafkan org tersebut tp nk berbaik mcm dulu mungkin tidak selepas apa yg org tersebut lakukan pd dya..

keep moving..=)

13 November 2012 at 04:10

sabar la yer...

13 November 2012 at 04:21

terima kasih sebab maafkan aku...(haha terperasan pulak...)

13 November 2012 at 04:51

susah nak maafkan orang. tp kalau kuat, kita boleh punye. :)

13 November 2012 at 04:55

memaafkan lebih baik dari berdendam... ^_^

13 November 2012 at 05:08

btol3.. susah nak maafkan orang.. teruskan jadi pemaaf mcam Nabi Muhammad S.A.W ... mesti tenang.. hihihi :D

13 November 2012 at 06:17

memaafkan org lain mmg boleh tenangkan diri :)

13 November 2012 at 08:01

hmm situasi kita same,

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^