Home » » Saya nak selalu gembira!

Saya nak selalu gembira!



Hello dan hye semua..lewat-lewat malam nilah aku nak update blog kan..yela, siang-siang sibuk buat assigment..biar tengok running man pom kwi3..sebenarnya aku baru siap buat assgment cuma conclusion jew tak buat lagi..tak idea dah malam-malam ni..hukhuk

Malam ni rasa serabut sangat fikirkan assgment aku ni..hurmmm tiba-tiba jew aku terpikir kenapa hidup kita ni tak selalu gembira ek??aku nak gembira selalu...tak ada rasa serabut,sedih,sunyi...aku tak nak rasa perasaan tu..boleh ke???

Aku nak hidup aku selalu jew ceria,gembira,seronok dan bak kata lain nya macam hidup tak ada masalah..hehe..tapi bila aku pikir balik Allah tak buat perasaan gembira jew sebab dia nak kita rasa yang hidup ni bukan untuk bergembira jew. Kadang-kadang kita perlu sedih, yela tak kan lah kalau kita hilang sesuatu dalam hidup kita pom kita nak gembira kan??Sesungguhnya Allah lebih tahu apa yang Dia cipta.

Dulu masa sekolah,aku selalu tanya kawan aku kenapa nyamuk, semut, dan serangga yang biasa ni ada?apa kepentingan dia untuk manusia??haa jahat betul soklan aku kan..kesian kat semut tuh..Allah ciptakan semua makhluk kat dunia tentu ada sebab..jadi kita sebagai  hambaNya ni janganlah banyak soal pulak..tak baik taw..

Lepas habis jew minggu ni hidup aku akan gembira..haha..nak tahu kenapa?sebab rabu ni aku dah balik rumah..seronoknya!!!tak sabar nak jumpa family aku dan makan masakan mak aku..nak masak sendiri malas...kantoi!!..hehe

Kesimpulannya kat sini..hidup kita ni bukan nak enjoy-enjoy or gembira jew..kadang-kadang kita ada tanggungjawab yang kita kena laksanakan..jadi??kalau sedih banyak kan istifar dan ingat Allah..percayalah,kalau kita ingat Allah selalu Allah akan ingat dan bantu kita..yakin dengan janji Allah.

p/s: haa kan korang dah kena dengar bebelan aku..pape pom tq sudi bacer...^_^




17 comments

21 October 2012 at 10:41

saya tag awak kat sini :)

http://hatorubisco.blogspot.com/2012/10/segmen-up-kan-followers-dengan-mendadak.html

21 October 2012 at 12:30

Kalau gembira sentiasa bosan lah hidup.. ^_^. tapi gembira itu lagi bagus dari berduka

21 October 2012 at 17:36

suma org nk sntiasa idup gmbira kn?huhu..

21 October 2012 at 18:01

:) betul tuh...dlm apa keadaan sekalipun kita kene sllu igt Allah..:)

21 October 2012 at 18:13

ika pon nak selalu happy ^^

21 October 2012 at 19:04

la tahzan ( dont be sad )
gembira selalu :)

21 October 2012 at 19:04

best kan kalau hidup ni sentiasa gembira je :)

22 October 2012 at 00:25

kalo bleh nak happy...tapi sesekali sedih itu menyerikan juga ^_^

22 October 2012 at 04:11

banyak istighfar... ingat Allah selalu...

setiap yang tercipta itu ada kepentingannya...

22 October 2012 at 04:43

@Mohd Lokman Bin Ramli
obsultely true:)

22 October 2012 at 04:44

@armena_liliaceae
btol3..semua org nk gmbira

22 October 2012 at 04:44

@iiima ❥
:)

22 October 2012 at 04:45

@iiima ❥
:)

22 October 2012 at 04:45

@MRS Rongoks
kan ika kan..hehe

22 October 2012 at 04:46

@nur azian
tq 4 da advices..

22 October 2012 at 04:46

@Dylla Abas
wyhuu btol tu dylla

22 October 2012 at 04:47

@Cikgu Ma
semua perasaan yg ada adlah pnyeriiii sbenarnye^_^

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^