Home » » Pernah tak kena perli sebab ada blog?

Pernah tak kena perli sebab ada blog?



Hello semua..sebenarnya hati aku tengah sakit+marah ni..kalau korang tengok aku sekarang ni memanglah tak nampak aku marah or sakit hati..tapi dalam hati aku sekarang ni Tuhan je tahu..mungkin sebab aku ni jarang marah-marah orang jadi orang tak perasan bila aku marah..hmmm susah jugak camtu kan...

Aku tak puas hati sangat kat kawan aku seorang ni..suka perli-perli aku...perli sebab blog pulak tu..camne lah aku tak angin...setiap kali dia suruh ambik gambar dia atau aku nak ambik gambar aku mesti dia cakap.."cepat-cepat ambik gambar,nanti boleh buat masuk blog"...weiii ayat ko tu aku tahu lah ko sindir aku..pastu bila aku tanya ko perli aku ke..ko cakap aku pom ada bloglah...sejak bila ko ade blog???sakit betol hati aku ni bila ingat balik.

Seingat aku, ade sekeping je gambar ko yang aku letak dalam blog ni,apa nak kecohnya??kalau tak suka cakap jew terus kat aku,aku bolehlah padam gambar ko tu dari blog aku ni..lagipom bukannya susah sangat nak padam gambar dan tak akan menjejaskan langsung blog aku kalau tak ada gambar ko pom.

Haa tengok,bila aku luah je perasaan habislah keluar macam-macam kan.tu lah aku tak pernah marah orang depan-depan,biasanya aku pendam jew..hukhuk..dahla hari ni mood tak ok sangat pastu kena perli pulak...adoiii..memanglah nampak macam biasa je ayat perli si dia tuh..tapi kalau dah kena banyak kali korang boleh tahan tak??

Kalau jeles sebab aku ada blog, cakap jew..aku boleh tolong buatkan untuk ko..hurmm tapi tolonglah jangan perli aku...AKU TAK SUKA ORANG PERLI AKU...aku harap sape2 kawan aku yang terbacer entry aku ni faham..yang aku tak suka kena perli..kalau ada apa-apa cakap je depan-depan.

Satu kelemahan aku yang memang aku tak boleh ubah ialah aku akan menangis kalau aku marahkan seseorang depan-depan. Aku memang cepat tersentuh..cepat sangat-sangat. Bagi kawan aku tu, maaflah kalau entry aku kali ni agak kasar atau biadap..tapi aku memang betul-betul nak korang tahu,aku tak suka kena perli....

p/s: kalau korang jadi aku,korang nak cakap camne ek kat kawan yang suka perli korang tuh??

16 comments

16 October 2012 at 03:15

betul betul ala takpe la awk jgn la marah nnti cepat sakit taw nah tips 4 perkara kita perlu tahu tentang kesihatan. harapa dapat membantu jumpa lagi gi beli telur jap sama kicap abis lak ai

16 October 2012 at 03:16

sabar jer yer

16 October 2012 at 03:21

wuishh..touching sungguh nih..kalau sy desak dia bg url blog dia.ckp aku nak follow blog hang..perli2 dia balik..muntah darah sekalipun msti dia xkan bg punya.hihi..dah2..jgn sedih2 bce entri nih.tq

http://loveprettydinda.blogspot.com/2012/10/cikgu-murid.html

16 October 2012 at 03:26

kalau ikut pemahaman saya, awak x sepatutnya anggap itu sebagai perlian. malah jadikan itu sebagai satu komen yang membina utk meningkatkan kualiti blog awak. jangan cepat melatah, malah bertenang dengan setiap kata-kata yang pedih. kadangkala perasaan tu kita sorang je yg rasa. kwn awak tu bukan bermaksud nak perli pun, mungkin nada dia buat awak rasa ianya sarcastic. believe me, setakat kawan awak cakap mcm tu pun, tak memberi kesan apa-apa pun pada diri awak. semakin org nak jatuhkan kita, sepatutnya kita semakin naik ke atas, bukan sama rendah dgn mereka.

maafcakap - setahu saya awak student counselling usm kan? mesti awak ada belajar cara nak kawal emosi dan perasaan..maaf jangan cepat terasa ye. kita terima kata2 org bukan bermakna kita lemah, malah kita bijak menilai diri.

16 October 2012 at 03:26

banyak kali gak kene perli dengan membe sebab ada blog...kata nak glamor la..ape la...adesss

16 October 2012 at 03:41

@Lea
awak..sy dah lame dh pendam...dh lame dh sabar..wlaupun sy bljar kaunseling..sy pom manusia biasa..huhu..pape pom tq sbb tguran tuh:)

16 October 2012 at 03:56

@abdul aliim mansor
yela..tq^_^

16 October 2012 at 03:56

@Noor
haha..takutlah nak wat cmtu...

16 October 2012 at 04:10

huhu...biasalah tu adat berkawan....dia cakap camtu mungkin sebab nabila satu2nya kawan dia yang ada blog kot...tapi kalau mmg dah perangai dia jenis mulut camtu layankan je....

PS: kalau kena kat aku, aku akan cakap lepas amek gambar ni nak amek video plak boleh upload kat youtube....

16 October 2012 at 04:26

memang dah menjadi kebiasaan jikalau bergelar blogger.. ^_^. sabar je laa.. nanti lama2 diorang akan terima blog kita.

16 October 2012 at 04:29

ala..biasalah tu...dulu pon EPIK slalu kene...tp last2 dorg yg suke sebab gambar dorg ade dlm blog...

Katil Elevator Di Ruang Tamu

16 October 2012 at 04:43

biaselah tu...kekadang org jeles...sebab blogger pandai bercerita...kelebihan lah tu... :)buat dek je...

16 October 2012 at 05:51

sabar aje la...
tak pernah pula kawan2 perli...
suruh ajarkan adalah..

banyak2 bersabar ye~~ ragam manusia ni banyak...

16 October 2012 at 06:15

sabar lah awak ,sy faham apa yg awak rasa....

16 October 2012 at 06:38

pernah kena perli jgk...tp...lama2 dh lali...layan kn aje

post dari saya,
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/my-favourite-feature-on-facebook-poke.html

19 October 2012 at 20:36

bnyklah bersabar...

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^