Home » » Aku dan angan-angan

Aku dan angan-angan



Hai dan hello..korang pernah berangan tak?tak pernah??siapa yang jawab tak pernah tu memang korang bukan manusia yang normal..sebab manusia yang normal mesti ada angan-angan dan impian masing-masing..macam aku berangan nak kawen dengan anak raja..muahaha..*macam mane?tinggi tak angan-angan aku??*eh kalau nak berangan mestilah angan-angan yang tinggi taw..barulah kita bersemangat nak dapatkan benda yang kita angan-angankan tu..*adoiii apalah aku merepek dan merapu malam-malam ni kan*..hukhuk

Sebenarnya dalam hidup aku ni,macam-macam aku nak taw..jap-jap cer korang tengok wishlist aku kat sidebar tu..tu memang angan-angan yang memang biasa sangat kan..lepas habis belajar nak kerja,lepas kerja nak kawen..biasa sangat impian tu kan..*sebenarnya tu impian mak aku,kalau ikutkan aku sekarang pom aku rasa nak kawen..(nabila,ko jangan nak gatal!!)..hikhik..^_^

Semua orang kat dunia ni mesti ada angan-angan tersendiri, begitu jugaklah dengan insan biasa macam aku ni*ecece mula untuk cakap serius*..korang nak tahu tak kenapa sebenarnya aku nak jadi kaunselor?mesti korang tak tahukan. Sebenarnya dulu aku tengok guru kaunselor kat sekolah aku duk relax je,macam tak ada kerja sangat,sebab tu lah aku rasa nak ambek kos kaunseling kat u ni..tapi bila dah masuk u,baru aku tahu, jadi kaunselor bukanlah semudah yang aku sangka.

Jenis aku ni,nak kerja senang-senang jew..*nampak sangat malaskan..huhu*..aku rasa cita-cita dan impian aku berubah pulak bila aku masuk u ni..aku rasa bila dah habis degree dalam kaunseling aku nak ambek master dalam librian pulak..ala..librian tu perpustakawan lah..korang nak tahu kenapa aku ubah cita-cita secepat tu??sebab aku tengok akak-akak dan abang-abang yang kerja kat library kat u aku ni macam tak ada kerja sangat jew...*ehemm macam best jew,tu lah aku nak jadi macam diorang jugak..hehe*

Hari tu aku pergi library kat u aku, aku tengok akak yang jaga kat kaunter tu main fb jew..adoiii..dalam hati aku fikir,memang diorang tak kerja sangatlah..hehe..tapi bukan senang nak jadi perpustakwan macam diorang,sebab diorang ni semua ada master dalam bidang nie..haa..tu lah aku nak ambek master gak nanti..jeng-jeng...

Haa tu lah angan-angan aku tentang cita-cita aku nanti..bagi adik-adik tu jangan jadi macam aku,cepat betol berubah cita-cita..hehe..tetapkan pendirian apa yang korang nak jadi pada masa akan datang taw..tak kisahlah apa dan siapa pun korang nanti,asalkan kerja yang korang buat tu halal dan korang suka buat kerja tu..barulah tak stress kan??jadi apa lagi..ciptalah angan-angan dan impian korang sekarang!!..=)
p/s: malam-malam ni,banyak pulak aku membebel..terima kasih sebab sudi baca bebelan aku..:)

9 comments

4 October 2012 at 10:58

kalau camtu cita-cita kat sidebar sebelah tu kena edit balik la Cik Biela....haha tukar counselor jadi pustakawan....

PS: takde kerja yg senang...mungkin senang di mata org luar...hanya org yg kerja tu je yg tahu...kalau U Biela ada ISO, cuba tgk time ISO audit dorg senang ke tak... ;)

4 October 2012 at 17:31

Takpe berangan dulu. Kalau usaha mgkn jadi kenyataan. Yg penting belajar rajin2 dulu, k.

Nak minta tolong kawan2 bogger untuk “Like” page “Faz&Fyda Collection” sebagai support kpd biz yg baru saya mulakan ni dan dapatkan voucher RM30 bagi mereka yang introduce 10 orang kawan dan “Like” page “Faz&Fyda Collection”. Voucher terhad untuk 10 orang terawal sahaja.
Untuk claim voucher, anda perlu meletakkan nama anda dan juga nama kawan-kawan anda di ruangan “komen” post “tudung hanger”, dan boleh terus menggunakan voucher selepas mendapat pengesahan daripada pihak Admin.

http://www.facebook.com/pages/FazFyda-Collection-Abaya-Baju-Kurung-Tudung-etc/235994003193434

4 October 2012 at 18:43

moga angan nak amek master tu tercapai.amin..

"aku manusia normal~~"

Nabila ditag:http://bird7842.blogspot.com/2012/10/ga-first-give-away-by-fatin-najwa.html

4 October 2012 at 19:46

hehehe.. bestkn berangan ni... moga agan2 awk jdi kenyataan.. amin.. ^_^V

5 October 2012 at 01:56

@Hatimi Tahirruddin
mlasla nk tkar..huhu

5 October 2012 at 01:57

@miz ruha
tq ruha..amin:)

5 October 2012 at 01:58

@Ahlam Miera Amirul Shafie
mmg best sgt2 miera:)

6 October 2012 at 02:39

hhuuhhh angan2. hehe angan2 tak best, khayalan lagi best, kene pulak sambil baring, tangan letak atas kepala. pikir2 benda yang nak walaupun tahu tak mampu miliki, tapi tak mustahil untuk menjadikan ia realiti. hehehe.

#kaki angan2, khayalan2, imaginasi2. :) those are making me better :) kihkihkihkih

6 October 2012 at 02:59

bez nya...

http://aziela-shortfunny.blogspot.com/2012/10/sweet-8-teenyahoooo.html

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^