Home » » Diary assignment

Diary assignment


Hello n hye...lame sangat rasanya aku tak update blog kerana sibuk dengan kelas dan lain-lain. Assignment juga dah ada dan assigment yang aku rasa berat sket pada aku ialah kena buat daily life diary. Sejujurnye memang aku tak suka buat diari..sebab bagi aku yang lepas biarkan berlalu dan menjadi sejarah,tapi untuk subjek kaunseling individu ni aku terpaksa buat diari kehidupan seharian aku. Korang bayangkan?setiap hari kena buat assigment taw...

Diari assigment aku ni wajib ditulis di dalam bahasa inggeris..no malay!!sebab lecturer aku cakap dia nak tingkatkan lagi bahasa inggeris kiteorang sebab ada lagi yang tak dapat band 3 untuk muet. Buat masa sekarang sape-sape yang tak dapat muet band 3 lagi,tak boleh grade. Memang penat kalau kita belajar tapi tak boleh grade sebab muet tak lepas..tu lah bertapa pentingnya muet ni. Aku amat bersyukur sangat-sangat sebab aku dah lepas band 3 untuk muet..tapi aku amat kesiankan kawan-kawan aku yang tak lepas lagi.

Kenapa perlu buat diari ni??sebab kiteorang kena kaji apa jenis dan kelakuan yang kiteorang buat setiap hari yang berkaitan dengan subjek kaunseling ni..contohnya bila kita nampak orang tua yang dah tak larat nak jalan,apa tindakan kita?just tengok sahaja or tolong??kalau just tengok sahaja,istilah dalam kaunseling ialah kita hanya bersimpati..tapi kalau kita tengok dan tolong tu lah empati..empati tu kita kesian dan kita membuat tindakan..dan empati memang lebih baik dari simpati yang just look!!

Banyak benda yang aku belajar dalam beberapa hari ni,dan banyak subjek sem ni tentang kaji diri sendiri dan keadaan disekeliling..well memamng aku suka sangat-sangat kecuali wat diari ni!!huhu...tapi untuk markah,aku akan cuba wat yang terbaik..hehe..untuk markah sanggup buat apa sahaja..haha..

Diari oh diari...apalah aku nak tulis nanti yew..adoiii...memang memeningkan kalau buat benda yang kita tak pernah buat kan??korang rasa camne?help me!huhu...


3 comments

21 September 2012 at 07:45

selamat menulis diari~~ ^_^
betul2.. kalau tak dapat band 3 ke atas tak leh grade..
belajar kaunseling dari Biela..^_^

psst:utamakan apa yang perlu diutamakan..

21 September 2012 at 21:34

Assalamualaikum...


saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya. byk info menarik boleh dikongsi bersama.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

22 September 2012 at 00:08

saya rasa awak kena lah belajar..awak boleh....awak kena lah pelahan2 la buat..insyaALLAh awak boleh..amin...
dont givup =)

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^