Home » » Tips lupakan orang yang kita sayang

Tips lupakan orang yang kita sayang


Holla..hye semue, pernah x kita nak lupakan seseorang yang kita sayang tapi xboleh?xkiralah sape pun,tapi tips aku ni lebih untuk melupakan exkekasih,hehe...tips kat bawah nilah yang aku buat:)

Sibukkan Diri
Melupakan si dia memang payah,tap kita boleh sibukkan diri kita dengan aktiviti harian kita. Kalau aku dekat u,aku akan sibukkan diri dengan aktiviti u,kalau korang dekat mane2 pun join jew ape2 aktiviti,konfem korang dah boleh lupakan si dia slowly.

Fikirkan Kelemahan Dia
Haha..memanglah nampak macam lawak kan,tapi betol!memang berkesan taw.Ala xkan dia xde kelemahan langsung,mesti adakan?contohnya suka sakitkan hati kita ke,kurang bijak ke,xkaye ke..adusshh lebey2 plak aku ni.

Berkawan dengan orang lain
Jangan disebabkan dia,kita dah serik untuk cuba berkawan dengan orang lain. Kita boleh cuba or terima orang lain yang lebih serius dengan kita,bukakan hati tu..janganlah degil sangat,mungkin kawan kita sekarang ni lebih baik dari dia..sape tau kan?

Jangan Bersendirian
Maksudnye kat cini,kita mestilah selalu duduk kat ramai orang n bergaul dengan orang,jangan selalu duk sendirian,sebab bila sendiri kita akan teringat balik si dia,so banyakkan bergaul.

Doa
Kadang2 semua yang kita buat tetap xberhasil,jadi kembalilah pada tuhan. Berdoalah agar kita dapat melupakan dia. Dan mintalah agar kita diberi jodoh yang lebih baik.:)

p/s: tips ni memang berkesan,sebab aku dah try,,hehe..insyaAllah:)



11 comments

26 August 2012 at 20:33

stylo...tips nak lupakan orang pn ada ek...:)

26 August 2012 at 20:42

huishh..adelah..hehe

26 August 2012 at 20:42

salam,
aku pelajar kaunseling eh?
bestnya ;)

dulu sy tringin nak jd kaunselor tp dpt benda lain -__-

26 August 2012 at 20:49

ye..plajar usim..huhu yeke?sabar jlah:)

26 August 2012 at 22:36

normally wawa akan pastikan yang setiap masa ada keje..so..xdela teringat sngt..huhu


p/s: still mood raya? Jom join contest review. Duet raya and voucher free menanti anda. :)

26 August 2012 at 23:23

moga2 boleh :)

26 August 2012 at 23:42

wow! same la ape yg wanie buat before ... time skolah skolah dulu hehe :D
slamat ary raye nabila! :D

27 August 2012 at 00:03

FOLLOw SINI,,.

27 August 2012 at 03:14

insyaAllah:)

27 December 2012 at 01:08

HThaknks join segmen jerit pekik..
Nice..betul macam pakar kaunseling..

24 April 2013 at 03:41

kalau dia satu sekolah pulak macam mana kak ? mcm mana nak lupakan dia ?

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^