Home » » berubah lebih baik

berubah lebih baik






Salam Ramadhan......
Hope today,lebih bek dr cmalam....hye cmue,chat?arap semue chat2..sy rase smue org kat dunia ni nak jd bdak bek kn...btol x?sy ni xlah bek sgt...bse2 jew..ordinary person lah ktekan..hehe...tp sbnarnye jauh di sudut hati sy,sy slalu rse nk brubah jdi lebih baik..knpe???sbb sy slalu dgar ayat ni....

"Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki-lelaki yang keji, dan lelaki-lelaki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji. Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik…."

eh xpercaye?prcaye lah..sbb sbnarnye ayat tu,ayat quran taw...dlm surah An-Nur...tulah sbb sy nk jd baik...n sy arap bakal imam sy pom nti baik...mcm dlm surah ni ckap..jadi sapelh kite nak persoalkan ape yg telah Allah ckpkan dr zaman nabi lagi,kan?

sbnarnye bkan tu jew sy nak brubah jd baik,bayk sbb lg knape sy nak jadi baik.... tp biarlah sbb tu mnjadi rahsia sy sorang..hehe..nak secret2 plak kan,alah bselah bukan smue bnde kte ley ckp kat orang kan...apa yang penting skrg ni............."kerjasama"...haha..gurau jelah..ape yg pnting skrg kite harulah sentiasa istiqamah apabila mlakukan amalan yg baik...dan sesungguhnya amalan istiqamah tu wlaupon sket amat disukai Allah. Nak Allah suke x?kalau nak,jom ramai2 buat amalan yg baik2 yew....












p/s: sy betol2 nak berubah...korang semue doakan yew...

8 comments

25 July 2012 at 10:42

dtg singgah sebab nak ajak awk join giveaway mega kat blog sy .
http://ainiesempoy.blogspot.com

25 July 2012 at 11:30

cinta untuk Allah dan Manusia ni lain2. Bila kita cinta Allah, automatik cinta untuk manusia ade

25 July 2012 at 13:15

comel la blog Nabila..

25 July 2012 at 18:39

tq dear sebab follow akak.. Salam Ramadhan 1433h..:)

25 July 2012 at 21:03

InsyaAllah..Amin... saya doakan ^^

org ganung gok ke? same la kite..hehe...

25 July 2012 at 21:12

yew..org ganu lah..hehe

28 July 2012 at 04:11

nice blog u

18 October 2012 at 10:33

alhamdulillah .. saya juga sedang mencuba ke arah itu .

Post a Comment

Terima kasih sebab komen..^_^

Purple Flame Pointer
 

Terima kasih sudi bacer^^